BABY

Mijn baby is 6 maanden oud + zijn slaap- en voedingsschema

zes maanden

Het is alweer zes maanden geleden dat ik ben bevallen. Hoe cliché het ook klinkt, de tijd is echt voorbij gevlogen. De dag dat hij werd geboren, lijkt als de dag van gister. De eerste drie maanden gingen voor mijn gevoel heel snel. Je wordt als het ware geleefd. Slecht slapen, veel moe zijn, hakt er dan enorm bij in. Nu zijn we alweer een stuk verder. En onze baby is inmiddels alweer zes maanden en doet het ontzettend goed. Wij hebben onze nachtrust weer volledig terug en we draaien weer op volle toeren.

Eerste hapje
Met vier maanden vond ik het al een mijlpaal dat onze baby zijn eerste hapje mocht eten. En hij was daar ook echt aan toe. Net als zijn grote broer, groeit deze kleine man ook erg hard. De extra energie had hij dan ook wel nodig. Het eerste hapje waren vers gekookte worteltjes. Zelf even pureren en klaar om als eerste hapje gegeven te worden. Het was even wennen, een andere smaak, structuur en niet uit een fles. Maar hij vond het lekker.

Nu zeggen mensen heel vaak dat je met groenten moet beginnen, anders lusten ze dat later niet. Zelf na drie kinderen hapjes gegeven te hebben, vind ik dit zelf niet echt. Toevallig ben ik nu met worteltjes begonnen, maar heb dat bij de andere twee niet gedaan. Daar was ik met een banaan gestart. Ik varieer iedere dag tussen groenten en fruit. Mijn kinderen eten alles. We bieden ze alles aan en proeven ook wat ze nog niet kennen. Zo eten de oudste twee kinderen: haring, sushi (de niet rauwe), olijven, escargot (ja, echt ze eten slakken) en noem maar op. Heel fijn.

Draaien
Onze oudste zoon was lekker relaxed met alles wat hij deed. Zo draaide hij pas met zeven maanden voor het eerst om. Onze dochter was iets sneller, rond de zes maanden. Maar de jongste ging het snelst. Een week voor hij vijf maanden werd, draaide hij van zijn rug naar zijn buik. En al snel ging hij van zijn buik terug naar zijn rug. Als hij nu op een kleed op de grond ligt, dan kan het zo zijn, dan hij 15 seconden later op een andere plek ligt.

Tevreden
Ons kleinste mannetje is zo tevreden. Je hoort hem bijna niet (is ook lastig soms om boven die andere twee uit te komen). Hij slaapt, speelt, eet, drinkt en lacht heel veel. Zo heerlijk. Onze andere twee waren als baby ook rustig en tevreden. Alleen heb ik soms het idee dat we zelf met de derde nog veel ‘relaxter’ zijn. We weten alles inmiddels. Hierdoor zijn we zelf precies wat we wel en niet moeten doen.

Slaap- en voedingsschema
Wat is het voedingsschema van onze baby nu hij zes maanden oud is? Wij gebruiken Nutrilon standaard 2. Voor onze andere twee kinderen hebben we dit ook gebruikt. Al onze kinderen zijn altijd goede slapers geweest. We hebben altijd hetzelfde ritme en regelmaat en dat werkt ontzettend goed. Zo ook voor onze jongste.

– 08.00 uur: 1e fles (210 ml , 7 scheppen)
– 09.00/09.30 uur slapen tot ca. 11.00 uur
– 11.30 uur: fruit hapje (meestal twee verschillende stukken fruit door elkaar)
– 12.00 uur: 2e fles (210 ml, 7 scheppen)
– 13.00 uur: slapen tot ca. 15.00 uur
– 16.00 uur: 3e fles (210 ml, 7 scheppen)
– 17.30 uur: groentenhap met aardappel of rijst
– 18.00 uur: slapen ca. tot 19.30 uur
– 19.30 uur: papfles (240 ml, 8 scheppen + 5 scheppen fijne granen Bambix)
– 20.00 uur: Slapen tot de volgende ochtend 08.00 uur

Hoe waren jullie kinderen rond de zes maanden?

logo

4 thoughts on “Mijn baby is 6 maanden oud + zijn slaap- en voedingsschema

  1. Eigenlijk weet ik dat helemaal niet meer zo, ik weet wel dat ze het beide aardig volgens ‘ het boekje’ deden, groeien n ontwikkelen. De tijd gaat zo snel.

  2. Moooi schema! Ons moppie is over 3 weken zes maanden en dan beginnen we ook echt met aanbieden van vast voedsel! Zo spannend en zo leuk! Maar ze draait idd ook al, zo rolt zo naar haar buik. Ze komt alleen nog niet terug haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge