BABY

Wat is er met de Nutrilon babyvoeding gebeurd?

Vorige week kwam mijn man thuis van de supermarkt met een nieuw pak babyvoeding van Nutricia’s Nutrilon. De laatste was bijna op, dus moest er een nieuw pak komen. Voor onze zoon van ruim zes maanden gebruik ik de Nutrilon ‘Standaard 2’, de opvolging van de Nutrilon ‘Standaard 1’. Deze heb ik voor mijn andere twee kinderen ook gebruikt. Tot mijn verbazing zag ik dat het pak ineens anders was.

Op het oude vertrouwde pak stond geen Nutrilon ‘Standaard 2’ meer op, maar ‘Opvolgmelk 2’. Mijn arme man kreeg als eerst de volle lading over zich heen, omdat ik dacht dat hij het verkeerde pak had gekocht. Vervolgens dachten we dat de dame in de supermarkt het verkeerde pak had meegegeven. Opeens viel mijn oog op een klein goud kleurig vlakje boven op het pak. Daar staat ‘vernieuwd product’. Is het product vernieuwd, dacht ik bij mijzelf? Hoe kan het dan zo zijn, dat ik daar helemaal niets van gezien of gehoord heb? Ik ben toch zeker wel de doelgroep?

Op het pak staat wel 6 tot 10 maanden. Maar toch twijfel ik. Is dit wel de ‘Standaard 2’? Ik ga snel op de website van Nutricia kijken. Wie weet staat daar iets? Na een aantal keer klikken en zoeken, kom ik op een producten pagina. Dit is wat er staat:
Nutrilon is vernieuwd! Heb je een vraag over de vernieuwde Nutrilon? Neem dan gerust contact op met onze voedingskundigen.

Nutrilon is dus vernieuwd? Maar wat is dan vernieuwd? Is dit nu wel of niet de Nutrilon ‘Standaard 2’? Het is mij echt nog steeds niet duidelijk. Voel me een beetje dommig op dit moment, maar er staat niets over een verandering van ‘Standaard 2’ naar ‘Opvolgmelk 2’. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat een bedrijf als Nutricia de babyvoeding zo aanpast dat het voor ouders verwarrend wordt. Want dat is het nu namelijk wel. Hier zou door hun communicatieafdeling toch wel goed over nagedacht zijn? Zou je denken….?

Ik lees verder op de website van nutriciavoorjou.nl:
Nutrilon 2 met Pronutra™ ADVANCE is een opvolgmelk, geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Nutrilon opvolgmelk bevat, zoals alle opvolgmelk, vitamine A, C en D. Deze vitamines ondersteunen het immuunsysteem. Wil je Nutrilon 2 gebruiken? Overleg dan met je consultatiebureau of arts.

Hmmmm… het is mij nog steeds niet duidelijk of dit een nieuwe variant is of de ‘Standaard 2’. Dan bekijk ik de substantie van het vernieuwde pak. Komt het overeen met de ‘oude’? Nee, dit komt niet overeen. Het is veel dikker van structuur. Nu slaat de twijfel helemaal toe. Ik pak de telefoon en bel met de Nutricia Kindervoedingservice. Een gratis nummer die je 24/7 kan bellen als je vragen hebt over onder andere voeding. En dat heb ik nu.

Aan de telefoon krijg ik een vriendelijke dame aan de lijn. Ik leg mijn vraag bij haar neer. Het nieuwe pak ‘Opvolgmelk 2’ is inderdaad het vernieuwde ‘Standaard 2’. Mijn twijfel is nu deels wegenomen. Ik vraag haar hoe het kan dat ik als doelgroep dit niet weet? Waarom wordt dit niet duidelijk gecommuniceerd naar ouders? Hier kon zij geen antwoord op geven, maar zou mijn opmerking noteren. Vervolgens vraag ik haar wat er dan nog meer ‘vernieuwd’ is. Zij geeft aan dat de substantie van de voeding is veranderd. “Wat is er dan veranderd?”, vraag ik haar. Het fermentatie proces is veranderd. Echt duidelijk is het mij niet. Zelf zag ik al dat de substantie anders was dan voorheen. Maar eigenlijk is de voeding nu ook gewoon aangepast. Mijn twijfel begint weer.

Alsnog heb ik de voeding geprobeerd voor onze zoon. Tot mijn verbazing kreeg hij de dag erna uitslag. Oei,… dit had ik niet verwacht. Nu begin ik me echt af te vragen wat er met deze voeding is gebeurd. Al jaren heb ik Nutrilon gebruikt voor mijn kinderen, maar nooit hebben ze er uitslag van gekregen, tot nu. Nu het recept ‘vernieuwd’ is.

Toch maar proberen de ‘oude’ Nutrilon ‘Standaard 2 ’ ergens te kopen. Bij de supermarkt vraag ik naar de Nutrilon ‘Standaard 2’. Twee dames achter de toonbank zoeken, maar kunnen niets vinden. Ze kijken me glazig aan. Dan zitten ze te staren naar een pak Nutrilon ‘Opvolgmelk 2’. “Is dit het?”, vragen ze mij. Dat klopt inderdaad. Maar ik wil graag de ‘oude’. Ze kijken me aan en vragen aan mij of het vernieuwd is? Ik antwoord met “ja”, maar ben enorm verbaasd dat zij hier niets over weten. Ze wisten van niets. Niets van de ‘naamsverandering’, niets van het vernieuwde recept, maar ze waren ook helemaal niet geïnformeerd. Wat bijzonder dit…. Zij zouden juist mij moeten informeren in plaats van andersom.

Al jaren is er een run op babyvoeding , vanwege het schandaal in China. Wij als Nederlandse consumenten konden steeds maar één pak babyvoeding per keer kopen. Best merkwaardig als je met een kinderwagen en baby bent en je geen twee pakken mag kopen. Ik betaal het tenslotte zelf, toch? Gaan we nu een run krijgen op de ‘oude’ voeding? Ik hoop het niet.

Hopelijk blijft mijn zoon geen uitslag houden, anders ben ik wel gedwongen over te gaan op een ander merk voeding.

logo

22 thoughts on “Wat is er met de Nutrilon babyvoeding gebeurd?

 1. Hè wat naar is dat zeg. Je wilt niet dat je kindje uitslag krijgt omdat de producten veranderen en ineens andere verpakking zou mij ook onzeker maken.

 2. Wat vervelend zeg dat je zoontje van de vernieuwde versie uitslag krijgt! Hopelijk kun je de ‘oude versie’ nog kopen ergens.

 3. Wow wat gek eigenlijk dat dit zomaar kan. Ik lees van dat ‘een vernieuwd of verbeterd recept’ eigenlijk gewoon betekent: slechtere ingredienten die voor het merk goedkoper zijn. Het lijkt bijna alsof dat hier ook gebeurt, maar dan kán toch niet he.

 4. Hmm..gek! Hopelijk valt het mee met je zoontje. Zo gek dat we allemaal zo slecht weten wat er in (baby)voeding zit…Iedereen kan ons van alles wijsmaken!

 5. Oooh wat raar!! Waarom gebruik je standaard 1 niet gewoon weer? Na zes maanden over op een ‘opvolgmelk’ hoeft niet voor je kindje. En dan weet je zeker dat hij goed reageert.

 6. Wat ik begrepen heb is dat de formule niet zozeer is veranderd, hier houden ze zich sterk aan vast en ligt zelfs wettelijk vast en mag niet gekopieerd worden. Ze zetten er vaak nieuw en verbeterd op als marketing truc (ik zit in de business) Maar dat je kindje uitslag krijgt is wel hee lnaar en vervelend en dan lijkt het er haast wel op dat het aangepast is. Naar in ieder geval

 7. Wat gek inderdaad dat de doelgroep, en zelfs de verkopers er niets vanaf weten! Hopelijk was de uitslag eenmalig…

 8. Ik heb preciesssss hetzelfde gehad hier met Jace! Ben zelfs met hem naar de dokter geweest voor zijn vlekjes, hij werd ’s morgens wakker en ik dacht dat hij een allergische reactie of iets had, ben me kapot geschrokken! En nu ik dit lees denk ik hé ik ben ook met die nieuwe voeding begonnen!
  De vlekjes zijn al aan het minderen maar waarschijnlijk zijn we dus niet de enige!
  Sterkte met de kleine man, liefs X Lisanne (mamavanjace)

 9. Ik vond het ook al vreemd, maar kan behalve deze site geen informatie vinden. Daarnaast is de verpakking ook nog eens van 850 naar 800 gram gegaan, echter prijs is hetzelfde gebleven. Ook als je de ingrediënten naast elkaar houdt dan zitten daar best wel veel verschillen in.

 10. Hier ook een dochter die armen vol uitslag heeft en zich gek krabt in haar haren na starten met de vernieuwde vorm. Daarnaast geeft ze ook opvallend veel melk terug na het drinken van haar fles in vergelijking met de oude Nutrilon.
  Is het bij jouw kindje uiteindelijk over gegaan? Hier na een kleine week nog geen beterschap…

 11. Mijn zoontje had opeens diarree. Ik heb het toen gemengd met 2 scheppen van een oud pak en t was weg. Nu weer de volledige nieuwe nutrilon en de diarree is terug. Volgens nutricia moeten ze er even aan wennen maar vind dit wel heel vervelend worden. Ik ga overstappen. Ben benieuwd hoe het met de andere kindjes gaat!

 12. Na de twee flessen naast elkaar gehouden te hebben kom ik er ook achter dat er geen 6 gram maar nu 8 gram suiker per 100 ml in zit! “Er is niks veranderd…” Jaaaja

 13. En dan te bedenken dat er nu geen 6 maar 8 gram suiker per 100 ml in zit. “Er is niks veranderd…..”. Yeah right. Ik blijf het raar vinden dat ze deze vernieuwde versie er zo door duwen zonder enige vorm van bekendheid er aan te geven. Is dat met reden?

 14. En dan te bedenken dat er geen 6 gram maar 8 gram suiker per 100 ml in zit. “Er is niks veranderd……” Yeah right

 15. Ik zat toevallig ook te zoeken of het nou is veranderd. Mijn dochter drinkt haar fles niet helemaal leeg. Ze vindt het niks de nieuwe formule. En ik vind het ook erg stinken, dacht telkens dat het zweet lucht was maar bleek dus de nieuwe formule te zijn. Geur en kleur totaal anders dan de oude vertrouwede standaard.

 16. Hier een papa…

  Hier ook al gedoe… We gebruikten Nutrilon 1 standaard. Nu dus die vernieuwde formule.

  En wij ons afvragen waarom onze kleine vent van 2 maand ineens zo’n krampjes heeft.

  Meer ouders met dit probleem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge