MOMLIFE

Waarom ik verder ga onder een nieuwe blognaam

mama4life.nl

Zoals ik wel eerder had geschreven, had ik de url yourbabybasics.nl al jaren. Met die url had ik alleen nooit wat mee gedaan. Tot op een gegeven moment ik mijn verhaal wilde delen over ons leven na het overlijden van onze zoon.

Die url was dus een beetje uit nood geboren. Ik wilde mijn verhaal delen en dit lag voor de hand. Ik heb een hostingpakket aangeschaft en ben begonnen met schrijven van mijn blog. Als snel merkte ik dat mijn verhaal veel mensen trok. Ik begon mij alleen een beetje af te vragen of deze url wel de juiste was. Normaliter zou ik vanaf het begin beter nagedacht hebben over een naam, maar voor nu vond ik het wel best. Toch zit ik al een tijdje te denken om een naamswijziging te doen. Your Baby Basics dekt namelijk niet de lading wie ‘ik’ ben. En aangezien het om mijn leven en ons gezin gaat, wilde ik iets wat daarbij past.

Dus ben ik gaan denken……Welke url zou goed passen en dekt de lading die ‘ik’ ben? Mijn eigen naam was niet meer beschikbaar. Hoewel dat ook niet mijn voorkeur had. Het moest bij mij passen, moest de lading dekken en makkelijk te onthouden zijn. Want Your Baby Basics vond ik persoonlijk iets te moeilijk. Als ik twee keer de naam moet herhalen, dan weet ik dat dit niet geschikt is. Tijd voor verandering.

De zoektocht heeft niet lang geduurd. Ik stond onder de douche (waar over het algemeen de meeste ideeën van mij geboren worden) en zat te denken. Wat zou een goede blognaam zijn?

Wie ben ik? Ik ben:
– Mama
– Mama van 4 kinderen
– Mama voor het leven

En daar was mijn nieuwe url. Mama4Life.nl! Dit dekt precies de lading wie ik ben. Ik ben moeder, moeder van vier kinderen en zal mijn leven lang moeder zijn. Hoe oud mijn kinderen ook zijn. Ik ben hun moeder voor het leven.

Nu was de vraag nog of die url nog beschikbaar was. Ik ben meteen gaan kijken. En het mooie was dat deze url nog beschikbaar was. Hoe mooi is dat?! Meteen heb ik het geclaimd. Mama4life.nl is nu dus van mij. En ik ben er blij mee.

Alle artikelen van yourbabybasics.nl staan nu ook op mama4life.nl. Vanaf nu zal ik alles hier plaatsen en mijn verhaal doen.

Ook vind je Mama4Life op Instagram en Facebook.

Vinden jullie dit ook beter? Hoe zijn jullie aan je website/blognaam gekomen?

logo

9 thoughts on “Waarom ik verder ga onder een nieuwe blognaam

  1. Wat een helder en goed besluit. Ik kan me goed voorstellen dat een url uiteindelijk niet meer voegt. Heel soms heb ik spijt dat ik onder mijn eigen naam schrijf. Het is daardoor wel breed, maar ook niks zeggend.

  2. Ik heb ook vaak getwijfeld over mijn blognaam. Langs de ene kant kan ik er alle kanten mee op, maar langs de andere kant denk ik dat ik misschien veel lezers misloop omdat ze kunnen denken dat ik het enkel heb over het thuisblijven voor mijn kinderen… wat totaal niet zo is.

  3. Ja ik vind deze naam inderdaad beter de lading van je blog dekken en spreekt meer aan. Bovendien is het leuk dat het zo aansluit op wie jij bent.

  4. Dit is zeker een mooie blognaam, waarmee je ook heel lang vooruit kunt. Dankzij dat ‘for life’ zit je ook niet vast aan de babytijd of zo.

  5. Ik heb ook even doorgeklikt naar het artikel van 13 juni. Wat ontzettend verdrietig en afschuwelijk om te lezen. Ik zit momenteel in een fase van rouw en ik heb heel veel aan het boekje van Manu Keirse (Vingerafdruk van verdriet).
    Om op je vraag terug te komen. Ik ben iemand die veel te lang nadenkt en piekert. Maar in het geval van mijn blognaam kreeg ik een zetje van iemand in de goede richting en dus koos ik spontaan voor ’40envoorheteerstmoeder’. Het dekt de lading. Geeft meteen weer – vind ik – wat mijn doelgroep / niche is. En ook al ben ik straks een stukje ouder, dan ben ik nog steeds ’40envoorheteerstmoeder’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge