BABY, KIND, MOMLIFE

Mijn ingecheckte kinderwagen en autostoel kwamen niet aan

En dan kom je na een vertraging en lange vlucht op plaats van bestemming aan en sta je bij de bagageband. Alle koffers zijn er, behalve die ene. Dat overkwam ons. Voor onze vakantie naar Florida wilde ik de kinderwagen van onze 8 maanden oude zoon meenemen. Ik had voor de vakantie nog speciaal een Stokke Prampack gekocht voor deze kinderwagen. Daar kon ook makkelijk de MaxiCosi bij, dus ik was helemaal blij. Hadden we lekker onze eigen spullen mee. Deze mogen vaak ook kosteloos mee.

Deze bagage hadden we op Amsterdam Schiphol ingecheckt. Doordat we een overstap hadden op London Heathrow, wilde ik niet het risico lopen dat we de aansluitende vlucht zouden missen, doordat we zouden moeten wachten op de kinderwagen bij de gate. Dus inchecken die handel, dacht ik……

Dat had ik achteraf misschien beter niet kunnen doen. Maar ach, dat is achteraf. Daar stonden we dan bij de bagageband op Miami Airport met alle koffers. Ik met mijn kleintje in de draagzak van de ene kant naar de andere kant rennen om onze Stokke Prampack te zoeken. Elke keer werd ik naar een bagageband gestuurd waar o.a. kinderwagens aankwamen. De buggy voor onze dochter was wel aangekomen, maar die megagrote Stokke tas met een kinderwagen en autostoel was helaas nergens te bekennen. Hoe kun je zo een grote tas niet zien? Niet dus, deze spullen waren gewoon niet aangekomen. Bagage kwijt…..

Inmiddels stonden we bij een verlate bagageband. Met drie jonge kids en zonder kinderwagen en autostoel. Het bagagepersoneel was druk bezig te bellen om de bagage te traceren. Het enige wat ze konden zien, is dat deze op Amsterdam was getagd. Tja, daar waren we zelf bij. Maar waar was de tas nu? Dat was compleet onduidelijk. We kregen een document mee met een soort trackcode, waar we konden zien waar de bagage zich bevond. De volgende dag zou de tas op het vakantieadres geleverd worden, werd ons verteld.

De dag erna was er nog steeds geen bericht of enigszins duidelijkheid waar de kinderwagen en autostoel zich bevonden. Maar ja, ondertussen had ik geen autostoel of kinderwagen voor mijn baby. Dag twee, drie…. En nog steeds geen nieuws waar onze bagage was. Ik vond dat we wel lang genoeg hadden gewacht. We lieten onze vakantie hierdoor niet verpesten. We zijn naar de dichtstbijzijnde babywinkel gegaan en hebben een nieuwe kinderwagen en autostoel aangeschaft.

Na bijna twee weken kreeg ik een telefoontje dat ze onze bagage hadden gevonden en deze wilde zij leveren op ons vakantieadres. Dan zou ik met twee kinderwagens en twee autostoelen zitten. Ook zouden we extra moeten bijbetalen voor het inchecken van de extra kinderwagen en autostoel. Niet heel handig dus. We hebben de bagage terug laten sturen naar huis in Nederland. De dag nadat we thuis waren aangekomen, is de bagage netjes thuis afgeleverd. Alles was gelukkig nog heel en niets beschadigd.

Waar de kinderwagen en autostoel uiteindelijk was? Geen idee. Dat konden ze me niet vertellen bij de vliegmaatschappij. Onze bagage heeft in ieder geval meer dan 20.000 km gereisd zonder dat we enigszins gebruik van hebben gemaakt…..

9 thoughts on “Mijn ingecheckte kinderwagen en autostoel kwamen niet aan

  1. Wat een verhaal, hier zou ik helemaal knettergek van worden! Je voorziet dan alles en dan wordt dat verpest door een ander. Gelukkig heb je je vakantie niet laten verpesten en fijn dat het dan helemaal heel is toegekomen thuis.

    Liefs, Eva
    http://www.evaperez.be

  2. Hebben ze lang over gedaan dan. Wij hebben regelmatig te maken gehad met kwijtgeraakte bagage maar altijd binnen 48 uur teruggekregen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge