OVER MIJ

Chaya

Welkom op Mama4Life.nl!  Na de heftigste gebeurtenissen in mijn leven eind 2016, vond ik het nu tijd om een blog te beginnen en te vertellen over ons gezinsleven.

Dit ben ik. Chaya, getrouwd met de liefde van mijn leven en moeder van vier kinderen, waarvan één is overleden. Eind 2016 bleek na een zwangerschap van 8 maanden dat mijn baby uit het niets was overleden in mijn buik. Drie maanden  ervoor heeft mijn man op 30e jarige leeftijd een herseninfarct gehad. Ineens kwam ik in een rollercoaster van emoties. Had ik naast de zorg van onze (op dat moment nog) twee kinderen, ook nog te dealen met het grootste verdriet in mijn leven. Als therapie heb ik veel hierover geschreven voor mijzelf. Het schrijven beviel mij erg goed en was een fijne uitlaatklep.

Op dit blog schrijf ik over mijn gezinsleven na deze heftige gebeurtenissen. Maar ook alle dagelijkse dingen waar je als moeder mee te maken hebt. Ten tijde dat onze zoon overleed, heb ik heel erg gezocht naar soortgelijke verhalen. Er was erg weinig over stil geboren baby’s te vinden, vandaar dat ik hier mijn verhaal deel. Eind 2017 hebben we een prachtige zoon erbij gekregen.

Als moeder van drie jonge kinderen kan het leven soms best heftig zijn. Zeker na  traumatische gebeurtenissen. Soms lijkt het of je in een achtbaan zit die niet meer stopt. Het overlijden van onze zoon heeft een grote impact gehad op ons leven. Het verdriet zal nooit weggaan, maar toch hebben we de stukjes bij elkaar geraapt en proberen we er het beste ervan te maken. Ons leven is ten slotte verrijkt met vier mooie kinderen.

Natuurlijk is het niet altijd feest als je weinig slaapt, je baby huilt, onder gespuugd wordt, vieze luiers aan het verschonen bent en tussendoor ook nog een peuter aan het opvoeden bent die erg veel last heeft van de zogenaamde ‘peuter pubertijd’. Ondanks dat is het de kunst om het beste eruit te halen. Je leeft tenslotte maar één keer en dat moet je goed doen door leuke te dingen te ondernemen en van het leven te genieten.

Op Mama4Life.nl schrijf ik over mijn ervaringen over het alledaagse leven als moeder. Deel ik handige tips, mijn visie over onderwerpen en gezonde (kidsproof en zonder pakjes en zakjes) recepten.

De dingen waar ik over blog, zijn mijn persoonlijke ervaringen en wellicht heb jij hier wat aan.

Veel liefs,
Chaya