MOMLIFE

6 redenen waarom boodschappen op zaterdag geen doen is

boodschappen

Boodschappen doen op zaterdag is tegenwoordig een enorme onderneming (lees: helse frustratie). Niets is erger dan op zaterdag jezelf door een gangpad van een supermarkt te wurmen om je gezin weer de rest van de week te voorzien van voedsel.

1. Parkeren
Het begint al voor de deur van de supermarkt. Het gevecht om een parkeerplek. Dan zijn er serieus van die mensen die alles volledig blokkeren en na tien pogingen insteken en weer terug nog steeds niet fatsoenlijk hun auto in het parkeervak kunnen parkeren. Of van die mensen (ja, je weet wel, die denken dat ze alles kunnen maken) die snel een plekje inpikken, terwijl er iemand netjes met een pijl uitstaat te wachten. Hoe belachelijk is dat?! Je kunt toch wel fatsoenlijk wachten! Maar wat ik het ergste vind is dat je terugkomt en een ander zo strak tegen je auto heeft geparkeerd dat je er dus niet meer in kan. Hoe moet je met je lichaam de auto weer in als je maar 20 cm ruimte hebt en de deur niet eens open kan? Dan wordt het weer een Cirque du Soleil oefening om via de bijrijder stoel naar binnen te kruipen om weer gekreukeld achter het stuur terecht te komen. Pffff… ik word al moe bij de gedachte.

2. Boodschappen kar
Je kent ze wel, die boodschappenkarren met achterstallig onderhoud. Eén die niet vooruit te branden is. Waar je met je volledige gewicht tegenaan moet duwen om het vooruit te komen. En eenmaal in beweging is het ook nog de kunst op het in bedwang te houden en niemand voor de voeten te rijden. Dan hoor ik je denken, dan pak je toch een ander karretje? Nee, dat kan niet, aangezien er geen karretjes meer beschikbaar zijn. Het is namelijk zaterdag! Daarnaast is het verbazingwekkend hoe je zo een winkelkar aantreft. Je ontwikkelt er spontaan smetvrees door. Wat doen mensen hiermee, dat het zo smerig is? En dan heb je het alleen nog maar over het zichtbare gedeelte, om nog maar te zwijgen over de onzichtbare bacteriën. Tip, neem altijd een flesje desinfectie gel mee!

3. Gangpad
Eenmaal binnen stuit je weer op een blokkade. Is het niet van iemand die zijn winkelkar ongegeneerd midden in het gangpad laat staan, omdat ze aan het kletsen zijn en denken dat niemand er langs hoeft. Of dat er een grote stellage staat, omdat de vakken gevuld moeten worden. Is het echt nodig om dit tijdens spitsuur te doen?

4. Winkelpersoneel
Wat is dat toch met het winkelpersoneel dat niet weet wat voor producten er in de schappen staan en waar deze te vinden zijn? Hoezo weet je dat niet? Jij werkt hier, toch? Of vinden ze het leuk om de winkel te herindelen. Hoe moet ik de producten nu vinden? Soms is het net Pasen in de supermarkt. Zoektocht naar de paaseieren, oh nee, boodschappen…

5. Aanbieding hamsteren
Ben je speciaal omgereden om aanbiedingen te hamsteren. Blijkt alles uitverkocht te zijn? Waar zijn die vakkenvullers als je ze nodig hebt?! Heel jammer dit….?

6. Kassa
Denk je alles gehad te hebben? Nee hoor, dan mag je achteraan in de rij aansluiten. En dan presteer je het ook om altijd in de verkeerde rij te staan. Ook al kijk je van te voren welke mensen voor je de minste boodschappen hebben. Foute keus! Deze mensen blijken altijd wat te hebben. Pinpas die het zogenaamd niet doet (gewoon geen geld op de bank), of van die mensen die pas bij de kassa gaan vragen wat een product kost. Moet er weer een medewerker opgeroepen worden. Ben je dan eindelijk bijna aan de beurt, is degene voor je zo traag de boodschappen aan het inpakken. En maar wachten, geduld hebben en in gedachten houden dat je straks weer voor een volle week je boodschappen in huis hebt..

Wat zijn jouw ergernissen van het boodschappen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge