BABY, KIND

5 tips waarom (ver) vliegen met kinderen niet erg hoeft te zijn

vliegen

Als je met zijn tweeën bent, dan heb je in principe geen zorgen waar, wanneer en hoe je op vakantie gaat. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Uren vliegen was voor ons geen probleem. Toen onze eerste zoon geboren was, wilde we niet meteen met hem vliegen. We gingen dan naar de welbekende vakantieparken, maar dat voelde voor mij niet echt als vakantie. Toen hij één jaar was, wilde ik wel weer gaan vliegen. Maar waar ga je dan naartoe? Ik zag ons niet echt zitten op één van die ‘buggy eilanden’. Waar je iedere dag met pijn in je rug wakker wordt van die prehistorische bedden.

Met een klein kind ga je ook niet meer uren op het strand liggen. En lekker relaxed een boek lezen, zit er voorlopig ook niet meer in. Wij vonden vakanties naar Amerika altijd heerlijk om te doen. We overwogen dus ook om daarnaartoe te gaan. Alleen zag ik wel op tegen die lange vlucht. Was dat wel verstandig om te doen met een één jarige kindje? Straks gaat hij de hele vlucht huilen en hebben we alleen maar geïrriteerde mensen om ons heen. Maar aan de andere kant, als we dan toch wilde vliegen, waarom dan niet gewoon doen? En dan maar meteen een lange vlucht. Mocht het niet bevallen, dan weten we dat ook weer. Al zou hij gaan huilen, dan kunnen we toch niet uit het vliegtuig en is het gewoon zo. Zo gezegd, zo gedaan. We hadden een vakantie geboekt naar Miami.

Van te voren had ik me goed voorbereid. En ik dacht, als wij maar relaxed zijn, dan zal onze zoon dat ook zijn. Als kinderen merken dat ouders gestrest zijn, dan gaan ze juist vervelend doen. Hoe relaxter, hoe beter. Ik hoopte alleen dat hij geen last van zijn oren zou krijgen. De vlucht ging ontzettend goed. Zo goed, dan we het jaar erop weer zijn gegaan.

Toen onze dochter werd geboren, hebben we weer een vakantie naar Amerika geboekt. We zijn geweest toen zij zes maanden oud was. Vliegen met baby’s viel me nog meer mee. Kleine kinderen moet je zien te vermaken, terwijl een baby juist heel mak is.

Hierbij mijn tips voor het (ver) vliegen met kinderen:

1. Zorg dat je zelf relaxed bent, scheelt echt een hoop.

2. Geef baby’s een fles bij het stijgen en dalen. Hierdoor slikken ze en krijgen ze geen last van hun oortjes. Geef jonge kinderen wat te drinken, een snoepje om op te zuigen of als ze iets groter zijn, kauwgom om op te kauwen.

3. Neem je eigen entertainment mee. Tablets, speelgoed, boekjes, etc. Vaak hebben ze in het vliegtuig wel films en kinderprogramma’s, maar als je met een buitenlandse vliegmaatschappij vliegt, dan spreken ze in de kinderprogramma’s geen Nederlands. Als je je eigen mee neemt, weet je zeker dat je kind het leuk zal vinden.

4. Als je met een baby reist, probeer een baby basket te reserveren bij de vliegmaatschappij. Met kleine kinderen is het fijn als je een plek hebt waar je meer beenruimte hebt. Vaak lijkt een plek bij het raam het beste, maar alleen bij het stijgen en dalen zie je wat. Voor de rest is het letterlijk lucht. Je kunt beter wat meer speelruimte hebben voor je kind.

5. Vergeet de knuffel, dekentje of hetgeen waar je kind mee slaapt. In tijden van nood, kan dit troost bieden. En met een lange vlucht, zullen ze ook slapen.

Geniet van je vliegvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge