BABY, ZWANGER

MIJN BEVALLINGSVERHAAL: Mijn eerste bevalling

bevallingsverhaal

Al mijn bevallingen zijn op mijn netvlies gebrand. Bij een eerste kindje heb je totaal geen idee wat je te wachten staat. Ik weet nog heel goed, dat ik veel bevallingsverhalen wilde horen, lezen en soms op programma’s wilde zien, zodat ik me een beetje kon voorbereiden. Maar waar ik me precies op voorbereidde, ik had geen enkel idee. Ik hield me voor, dat er miljoenen vrouwen voor mij dit ook succesvol hebben volbracht, dus zou ik het ook kunnen. Links om of rechts om, de baby zou sowieso komen.

De avond voor de bevalling ging ik naar bed, maar kon niet echt in slaap komen. Ik was een beetje aan het draaien en voelde ineens een soort van ‘plopje’. Zo snel ik kon, sprong ik naast ons bed. En ja hoor, mijn vliezen waren gebroken. Het voelde alsof ik in mijn broek plaste, maar je er totaal geen controle over hebt. Het loopt er gewoon letterlijk uit. Snel keken we of het vruchtwater helder was. Gelukkig was dit het geval. Ik ben onder de douche gaan staan en ging vervolgens weer in bed liggen. Mij was verteld, dat na het breken van de vliezen een bevalling nog wel 72 uur op zich kon laten wachten. Dus met dat idee ging ik weer proberen te slapen.

Uiteraard kon ik niet slapen en we belde de verloskundige om in ieder geval te melden dat mijn vliezen waren gebroken. De verloskundige kwam even langs om te kijken hoe het ging. Ze wilde geen inwendig onderzoek doen in verband met infectiegevaar. Het was op dat moment ongeveer 03.00 uur. Ze zei dat we haar rond een uur of 08.00 uur in de ochtend even terug moesten bellen om te vertellen hoe het ging. Ik wist niet beter en vond dat prima. Zij zal het wel weten, dacht ik. Ze vertrok en toen begon het wat te rommelen in mijn buik.

Ik ging maar weer even onder de douche staan, omdat ik merkte dat de krampen steeds heftiger werden. Die krampen sloegen ineens over in heftige weeën. Ik vroeg mijn man meteen weer de verloskundige te bellen, want de weeën kwamen nu wel heel snel achter elkaar. Als ik dit uren moet gaat volhouden, dan weet ik niet of ik dit ga overleven, zei ik. Mijn man belde direct en de verloskundige zei dat ze nu bij een andere bevalling stond. Ze zou haar collega van een andere praktijk laten komen. Het maakte me niet uit wie er kwam, als er maar iemand kwam, want de baby kwam eraan. De weeën werden steeds heftiger en ik kreeg al enorme druk (later bleken dat al persweeën te zijn). Ik ging snel op bed liggen en probeerde me compleet te ontspannen, waardoor ik de weeën goed kon opvangen. Er zat bijna geen rust tussen de weeën en ik had een enorme weeën storm.

Mijn Beverly Hills 90210 dvd reeks die ik had klaargelegd voor de bevalling, zodat ik dit kon kijken tussen de weeën door, daar was nu helemaal geen tijd voor. Ik had mijn man gevraagd mijn moeder ook te bellen om te komen, want ik dacht als de baby nu komt en de verloskundige is er niet, dan hebben we in ieder geval nog iemand die kan helpen.

De verloskundige en mijn moeder kwamen bijna tegelijk aan. De verloskundige keek hoe ver ik was en ik zat al op 9 cm. Ze rende de trap snel af om haar spullen te pakken en was weer heel snel boven in de slaapkamer. Kans om naar het ziekenhuis te gaan, was er niet eens meer, als ik dat gewild had. Achteraf denk ik dat ze dat zei dat ik 9 cm had, om mij gerust te stellen, omdat zij nog snel haar spullen kon pakken. Ik voelde namelijk al een hele tijd persweeën, maar heb dit weg gepuft.

Om een paar minuten voor 06.00 uur is onze eerste zoon geboren, gezond en wel. De bevalling is mij heel erg meegevallen. Het was een super snelle bevalling van ongeveer drie uur. Om 08.00 uur in de ochtend bellen naar de verloskundige hebben we niet gered.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge