BABY

Wat zijn de beste rompertjes voor jouw baby?

rompertje

Rompertjes zijn bij baby’s niet aan te slepen. Je gebruikt ze iedere dag en soms wel meerdere per dag. Zeker als je het geluk hebt en een poepexplosie meemaakt. Dus heb je er voldoende van nodig om niet mis te grijpen. Maar welke rompertjes zijn nu het beste voor jouw baby?

Tegenwoordig heb je rompertjes in alle soorten, maten, kleuren en printjes. Je kunt ze bijna in elke winkel wel vinden. De kwaliteit is echter niet overal hetzelfde. Evenals de prijzen van de rompertjes. Meestal krijg je tijdens een babyshower of bij de kraambezoeken veel rompertjes cadeau. Dat is meestal mooi meegenomen. Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind als ik zelf rompertjes koop, is dat ze lekker aanvoelen en goed zitten bij mijn baby.

Wat voor soort rompertje?
Vlak na de geboorte zijn baby’s nog zo klein en zijn de nekjes zo fragiel, dat het fijn is als je rompertjes hebt die niet over het hoofdje hoeven. Daar zijn de overslag rompertjes echt ideaal voor. Je legt je baby op het open rompertje, doet de armpjes erin en drukt de knoopjes zo over elkaar dicht en klaar. Super simpel en handig!

Als ze wat groter worden, dan zijn de rompertjes die je over het hoofd kunt doen ook prima. Deze kunnen uiteraard ook prima net na de geboorte gebruikt worden. Meestal krijg je er al snel handigheid in. Kwestie van gewoon vaak doen.

Lange of korte mouwen
Je hebt rompertjes met lange mouwen, korte mouwen en mouwloze varianten. Maar wat gebruik je wanneer? In de winter gebruik je vaak de rompertjes met lange mouwen (logisch vaak). Zeker met de hele koude dagen. Ga je laag over laag over laag doen, dan zou je ook de rompertjes met korte mouwen of mouwloze kunnen doen.

Materiaal
Wat ik het fijnst vind, zijn de katoenen rompertjes met stretch. Deze voelen heel fijn, werken goed mee, zitten het best en blijven het langst mooi . Deze heb ik voor mijn kids het vaakst gebruikt. Zo fijn! Als een rompertje stroef aanvoelt, werkt het ook niet echt makkelijk mee en zit minder fijn.
Vaak zie je hele leuke rompertjes voornamelijk voor meisjes met super schattige kraagjes. Deze vind ik er zo leuk uitzien, echter zitten daar knoopjes op het ruggetje. En op een één of andere manier vind ik dat minder fijn. Baby’s liggen alleen op hun rug en dan vind ik het zelf een minder prettig idee als ze op die drukknoopjes liggen.

Prijs/kwaliteit
En dan heb je natuurlijk de prijs/kwaliteit verhouding. Je wilt leuke, lekker zittende rompertjes, voor een goede prijs. Maar waar vind je dit? Het is natuurlijk een feit dat het voornamelijk als onderkleding gebruikt wordt. Dus dan is het (vind ik) zonde als je heel veel geld uitgeeft aan dure rompertjes. Daarnaast wil het nog niet zeggen dat als je wat meer voor een rompertje betaald, deze ook beter van kwaliteit is.

De beste prijs/kwaliteit rompertjes vind je bij de Hema en Wibra is mijn ervaring.

Welke rompertjes vind jij het best?

logo

5 thoughts on “Wat zijn de beste rompertjes voor jouw baby?

  1. Ik ben ook helemaal fan van de rompers van de Hema! Bij mijn twee dochtertjes gebruikt en nu weer ingeslagen voor babyboy, die binnenkort komt 🙂

  2. Ik denk dat dit ook van het kindje af hangt welke rompertjes het beste zijn. Wij in belgië noemen het trouwens bodytjes. Maar mijn mama kocht alleen maar bij Petit Bateau omdat dit smalle lang rompers zijn. En wij waren allemaal heel magere baby’s maar wel heel groot. En alleen deze paste voor ons. Andere waren meestal te breed of te kort. Tegenwoordig heb je wel meer keus dan vroeger. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge