Soms vinden kinderen het lastig om een gezonde maaltijd te eten. Met deze simpele variant is dat verleden tijd. De kunst is om een gerecht op te leuken. Niet alleen voor kinderen is het leuk, maar ook als je eters krijgt, is dit simpele gerecht een plaatje om te serveren. Mocht je rucola willen vervangen, dan kun je bijvoorbeeld andijvie of spinazie gebruiken.
Wat heb je nodig?
- Aardappelen
- Rucola sla
- Spekjes
- Rookworst
- Scheut melk of karnemelk
- Eetlepel Philadelphia
- Ring om de stamppot in op te maken
Hoe maak je het klaar?
Schil de aardappelen en breng deze aan de kook. Was de rucola sla indien nodig en laat deze goed uitlekken. Bak de spekjes uit tot ze licht krokant zijn. Stamp de aardappelen met een scheut melk of karnemelk. Voeg daarna een eetlepel Philadelphia toe. Dit maakt de stamppot lekker zacht en romig van smaak. Je kan ook wat room, crème fraîche, of roomboter gebruiken.
Voeg de uitgebakken spekjes en rucola sla toe aan het geheel. Snijd de rookworst in plakjes. Plaats de ring op het bord. Doe een schep van de rucola stamppot in de ring. Druk dit aan. Plaats daarop de plakjes rookworst. Plaats ook de plakjes rookworst een de zijkant. Doe daarop weer een schep stamppot en druk ook deze goed aan. Trek voorzichtig de ring omhoog. En klaar!
Enjoy!