BABY, MOMLIFE

5 dingen die niemand je verteld over na de geboorte van je kind

beschuit met muisjes

Oke, we weten allemaal wat de gevolgen vaak zijn van een zwangerschap. Heb jij je eerst negen maanden gevoeld als een aangespoelde walrus en kijk je zo uit naar de bevalling om heerlijk met je kindje te kunnen knuffelen. Natuurlijk is dat het allermooiste wat er is, maar toch zijn er een aantal zaken waar ik bij de eerste liever toch wat meer op voorbereid was.

1. Naweeën
Dat weeën pijn doen weet iedereen. In elke film zie je al die vrouwen als speenvarkens schreeuwen. Gelukkig kon ik mijzelf goed beheersen tijdens mijn bevallingen. Maar dat je na je bevalling ook nog dagen last hebt van net zulke heftige naweeën had ik me helaas niet voorgesteld.

2. Ongesteldheid
Tijdens je zwangerschap is er één ding die je niet mist (de meeste van ons dan), het ongesteld zijn. Negen maanden lang je niet zorgen hoeven te maken over je maandelijkse bloedbad. Wat was dat fijn. Maar dat je dit direct na je bevalling dubbel en dwars inhaalt, had ik ook wel willen weten. Nu begrijp ik ineens waar de die gigantische inlegverbanden voor waren. Toen ik die voor het eerst zag, was ik verbaasd dat ze zulke formaten hadden. Mijn eerste reactie was toen ook dat ik deze echt niet nodig zou hebben. Daar ben ik heel snel op teruggekomen. Lang leve de oma-onderbroeken!

3. Slapen (of beter gezegd niet slapen)
Iedereen heeft het wel over die ‘slapeloze nachten’ als je kindje geboren is. En enigszins bereid je jezelf daarop voor (al weet ik niet precies hoe), maar dit noem ik gewoon bijna nooit meer slapen. De tijden tussen het voeden, spugen, luiers verschonen en buikkrampjes zie ik geen enkel moment om te kunnen slapen. Heb je namelijk net een vieze luier, voeding, boertje, nog een spuugje (die dan weer over de net schone kleertjes is gegaan), weer omkleden, buikkrampjes en vervolgens is het alweer tijd voor de volgende voeding. Wanneer moet je slapen? En als je denkt dat het met een maand voorbij is, kan je het op je negen maanden uit gelubberde buik schrijven. Als je vier uurtjes achter elkaar kan slapen, spreek je van geluk.

4. Schoenmaat
Ja, echt waar. Na mijn zwangerschap had ik ineens een schoenmaat groter. Hoe het kan, ik heb geen flauw idee. Wel hielden mijn voeten (en de rest van mijn lichaam) enorm veel vocht vast. Zie je van die olifanten poten voor je? Zo zagen mijn voeten er dus ook uit. Het enige wat ik aankon waren slippers. En ja, van al m’n andere schoenen heb ik helaas afscheid moeten nemen. Positief punt is dat ik wel weer een reden had om nieuwe schoenen aan te schaffen!

5. Buikkrampjes
Als je denkt dat je baby alleen drinkt en slaapt, heb je het goed mis. Al vrij snel kwamen de buikkrampjes opzetten. En dat bijna na elke voeding. Zo zielig een hard huilende baby, maar erger nog, wat doe je eraan om het te verhelpen? Als wanhopige ouder probeer je alles. Andere flessen, alle verkrijgbare middeltjes die zogenaamd buikkrampjes tegengaan, andere voeding, lopen, wiegen en nog eens lopen. En helaas werkt bijna niets en hoort het bij de ontwikkeling van de darmen van je baby. Dat je hier ruim drie maanden mee te maken hebt, maakt het wel drie hele lange maanden!

Ondanks alles zijn je kinderen het mooiste geschenk en neem je alles voor lief wat er bij komt kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge