FOOD

RECEPT: Pistache pesto

pistache pesto

Zelf je pesto maken, is dat echt een fluitje van een cent. Het is serieus nog geen vijf minuten werk. Om nog maar te zwijgen hoe lekker een eigen gemaakte pesto is. Als je het eenmaal hebt gemaakt, wil je echt nooit meer anders.

Gewone pesto wordt met pijnboompitten gemaakt. Op deze traditionele pesto heb ik een andere variant gemaakt met pistache. Zo ontzettend lekker, echt een aanrader! Heerlijk door een pasta, op een broodje, vlees of vis.

Wat heb je nodig?
• Teen knoflook
• 50 gram Parmezaanse kaas
• 50 gram pistache noten
• Basilicum plantje
• Snuf zeezout
• Sap van een halve limoen of citroen
• Ca. drie eetlepels olijfolie extra virgine

pesto

Voor deze pesto had ik zelf de pistache noten gepeld. Pel de knoflook en breek de Parmezaanse kaas in stukjes. Pluk de blaadjes van het basilicumplantje. Doe alles in de mixer. Voeg de sap van een halve limoen en de olijfolie toe. Dan de snuf zeezout en mixen maar. De pesto is klaar als alles goed gemixt is. Kies je gerecht waar je deze heerlijke pistache pesto in verwerkt en genieten maar!

Zo simpel is het!

7 thoughts on “RECEPT: Pistache pesto

  1. Pesto maken is echt een fluitje van een cent, maar al die pistache nootjes pellen…..dat is andere koek!
    Ik ban altijd zo blij dat ik de pijnboompitjes kant en klaar in een zakje krijg!
    je kan trouwens ook de basilicum vervangen, door bv rucola

  2. Nooit geweten dat je het zelf kon maken heb je recept gelijk even opgeslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge