Zelf je pesto maken, is dat echt een fluitje van een cent. Het is serieus nog geen vijf minuten werk. Om nog maar te zwijgen hoe lekker een eigen gemaakte pesto is. Als je het eenmaal hebt gemaakt, wil je echt nooit meer anders.
Gewone pesto wordt met pijnboompitten gemaakt. Op deze traditionele pesto heb ik een andere variant gemaakt met pistache. Zo ontzettend lekker, echt een aanrader! Heerlijk door een pasta, op een broodje, vlees of vis.
Wat heb je nodig?
• Teen knoflook
• 50 gram Parmezaanse kaas
• 50 gram pistache noten
• Basilicum plantje
• Snuf zeezout
• Sap van een halve limoen of citroen
• Ca. drie eetlepels olijfolie extra virgine
Voor deze pesto had ik zelf de pistache noten gepeld. Pel de knoflook en breek de Parmezaanse kaas in stukjes. Pluk de blaadjes van het basilicumplantje. Doe alles in de mixer. Voeg de sap van een halve limoen en de olijfolie toe. Dan de snuf zeezout en mixen maar. De pesto is klaar als alles goed gemixt is. Kies je gerecht waar je deze heerlijke pistache pesto in verwerkt en genieten maar!
Zo simpel is het!
wat een heerlijke combi zeg, nog nooit over nagedacht maar klinkt prima met de noten er in.
Pesto maken is echt een fluitje van een cent, maar al die pistache nootjes pellen…..dat is andere koek!
Ik ban altijd zo blij dat ik de pijnboompitjes kant en klaar in een zakje krijg!
je kan trouwens ook de basilicum vervangen, door bv rucola
Nooit geweten dat je het zelf kon maken heb je recept gelijk even opgeslagen
I love pesto! Zelf maak ik het altijd met walnoten. Ook een drama met pellen.
Lekker en leuk zelf gemaakte Pesto. Vers ook!
Wat lekker! Ziet er goed uit
lekker! en zo simpel inderdaad.