MAMA IN DE SPOTLIGHT

Mama in de Spotlight #2 – Romy

Mama

Vandaag staat er een nieuwe ‘Mama in de Spotlight’ op Mama4Life.nl, omdat we allemaal mama zijn! Dit keer staat Romy in de spotlight. Moeder met een prachtige bos krullen, 3 kinderen en een vierde op komst.  Lees je mee?

1. Mijn naam is
Romy Koster-Bulo

2. Leeftijd
35 jaar

3. Ik ben moeder van
Drie prachtige kinderen. Isabel 5 jaar, Roderick 3 jaar, Noël 1 jaar en de vierde is op komst.

4. Mijn burgerlijke staat
Geregistreerd partnerschap

5. Naast mijn fulltime baan als moeder werk ik extra als
Blogger voor Romy’s Choice (https://romyschoice.nl). Via mijn blog wil ik Nederland laten zien dat je naast het mooie moederschap ook gewoon een vrouw bent die het verdient om tijd voor zichzelf vrij te maken. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen, want dat levert je een heleboel op. Zo heb je dan bijvoorbeeld ook de energie om goed voor anderen te zorgen.

Ook ben ik gastblogger van Gooisch als Lifestyle (https://gooisch.nl) en JustLiveBlog (https://www.justliveblog.nl). Via Instagram hoop ik anderen vrouwen te kunnen inspireren op het gebied van mode en geef ik je een kijkje in mijn personal life. Leuk als je me volgt! (https://www.instagram.com/romy_eleonore/)

6. Zou jong was ik toen ik voor het eerst moeder werd
Ik was 29 jaar toen ik voor het eerst moeder werd.

7. Naar dit voedsel snakte ik toen ik zwanger was
Ik merk dat ik tijdens deze zwangerschap zowel gek ben op zoet als op hartig, dus de verleiding is overal om mij heen en erg groot hahaha

8. Mijn bevallingen waren…
Mijn bevallingen waren goed te doen. Ik ben er geen voorstander van om mijn bevallingen tot in de details te beschrijven. Laat ik voorop stellen dat elke bevalling een opgave is. Het is geen pretje maar de pijn vergeet je direct na het zien van je pasgeboren kindje. Dan weet je waarvoor je het gedaan hebt. Dat hoopje liefde in je armen maakt alles goed.

9. Dit had niemand mij verteld over het moeder zijn
Ik denk dat alles mij is verteld. Maar toch wil ik benadrukken dat er geen grotere liefde, dan de liefde voor je kind bestaat.

10. 5 kernwoorden die mij als moeder omschrijven
1. Zorgzaam
2. Lief
3. Geduldig
4. Onvoorwaardelijk
5. Waar nodig redelijk streng doch rechtvaardig

11. Zo omschrijft mijn partner mij als moeder
Roy omschrijft mij als een lieve en zorgzame vrouw en moeder.

12. Ik ben een betere moeder of een betere partner
Mag ik ook zeggen dat ik zowel een goede moeder als goede partner ben? Daar voel ik mezelf toch het beste bij.

13. Dit cliché over moeder zijn klopt helemaal
Dat je – van elke levensfase, dat klinkt dramatisch, van elk moment – van je kinderen moet genieten omdat ze snel groot worden. Voor je het weet hebben ze weer een mijlpaal bereikt. Als ik me nu bedenk dat Isabel in september alweer 6 jaar wordt en Roderick na de zomervakantie ook naar school gaat.. tsja… dan vraag ik me echt af waar de tijd gebleven is hahaha En dan zijn ze stiekem nog zo – heeeeel – klein.

14. Dit vind ik het leukst als moeder
Ik vind tot nu toe alles leuk. Maar de ochtenden zijn mij super dierbaar. In de ochtend kruipen alle kinderen bij ons in bed en rond de klok van half zeven gaat zachtjes de televisie aan en krijgen ze allemaal warme melk. Na de melk is er nog even tijd om te knuffelen en dan starten wij de dag.

15. Het moeilijkst aan moeder zijn vind ik
Dat je niet altijd weet of je het goed doet. Er bestaat geen handboek hoe je je kind het beste op kunt voeden. Uiteraard zijn er allerlei adviezen. Maar je kind is uiteindelijk degeen die daar later een oordeel over zal vellen.

16. Als ik even ‘me time’ heb, dan doe ik dit het liefst
Mijn man en ik gaan sowieso 1 keer per 2 maanden een weekendje weg en 2 keer in de maand uiteten. Dan kunnen wij even volop van elkaar genieten. Fijne gesprekken voeren en even opladen. Ik zorg zelf dat ik wekelijks wel even ‘me time’ heb, denk dan aan een pedicure, manicure, massage of een gezichtsbehandeling.

Verder ga ik minimaal 2 keer per week voor mijn werk naar een evenement. Overdag ben ik voornamelijk thuis, op die twee werkdagen na dan vertrek ik meestal in de namiddag. Dit is echt een super fijne dagverdeling.

17. Mijn meest gênante moment als moeder was
Toen mijn dochter een paar jaar geleden midden op een terras een scene schopte omdat ze iets niet mocht. Een typisch gevalletje van ‘dit doet ze normaal nooit hoor’.

18. Dit is het meest veranderd sinds ik moeder ben
Mijn prioriteiten zijn verschoven. Verder zien wij onze kinderen als een aanvulling en laten wij het ouderschap ons niet ‘beperken’. Wij nemen onze kinderen net zo makkelijk mee uit eten of naar vrienden. Kortom: wij nemen ze overal mee naartoe.. krijg je makkelijke kinderen van.

19. Dit had ik liever anders willen doen als moeder
Ik ben – denk ik nog – te kort moeder om hier een uitspraak over te doen. Als mij deze vraag over tien jaar wordt gesteld.. dan kan ik daar vast en zeker wel een antwoord op geven.

20. Deze (bekende) moeder inspireert mij
Is het heel erg flauw om te zeggen dat mijn eigen moeder mij inspireert. Ik ben echt oprecht als ik dit zeg. Mijn ouders hebben ook vier kinderen en ik heb ze nooit, maar dan ook nooit horen zeggen dat het zwaar was. Mijn moeder zag (ziet) er altijd uit om door een ringetje te halen en stelde het welzijn van haar kinderen voorop.

21. Dit wordt door andere moeders mooier gemaakt dan dat het is
Tsjaa.. uhhmmm… deze vraag mag een ander beantwoorden. Ik vind het moederschap prachtig.

22. Deze levensles wil ik mijn kind(eren) zeker meegeven
Dat je absoluut jezelf moet zijn, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Als je van jezelf houdt kom je ver.

23. Als mijn kind(eren) volwassen zijn, wil ik dat ze in ieder geval dit over mij zeggen
Dat ik er altijd voor ze ben geweest. En dat alles bespreekbaar was.

24. Hier ben ik het meest trots op als moeder
Dat onze kinderen er tevreden uitzien, daar doe je het toch voor?!?

25. Mijn beste advies als moeder aan andere moeders is
Doe wat je hart je ingeeft want jouw manier is de beste manier.

Wil je meer lezen over Romy, check dan https://romyschoice.nl/.

9 thoughts on “Mama in de Spotlight #2 – Romy

  1. Wauw, mama van drie en een vierde op komst! Grote bewondering voor mensen die dit klaarspelen! 🙂 Ik heb geen kinderen maar zie mezelf momenteel niet eens tijd hebben voor ééntje! 🙂

  2. Wat leuk om te lezen over Romy, ik “ken” haar al van instagram maar heel leuk om op deze manier haar beter te leren kennen. En wat mooi dat ze bijna 4 kinderen heeft en geniet van het moederschap en daarbij ook tijd voor haarzelf neemt!

  3. Wat een mooie en ook heel erg lieve mama ben je volgens mij Romy! Ik lees zoveel liefde uit (of is het nu ‘in’) je antwoorden. Mooi en ook inspirerend moet ik je zeggen. Ik heb het het eerste jaar heel zwaar gevonden (en ik heb ‘maar’ een kindje) maar wellicht was dat ook omdat ik haar op latere leeftijd kreeg en je – hoe je het ook went of keert – anders in je lichaam zit en ik ook wat meer beren op de weg zag. Vanzelfsprekend ben ook ik dol op mijn meisje en geniet ik van alle momenten met haar. Heel herkenbaar van de ochtend. Iets wat wij ook altijd doen. Even knuffelen en gekkigheid in de ochtend voordat de dag begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge